vineri, 28 februarie 2014

Drops of Heaven


ROUA CERULUI (TEN NO SHIZUKU / DROPS OF HEAVEN)
Regia: Atsunori Kawamura
ROUA CERULUI este un omagiu adus scriitoarei şi specialistei în gastronomie Yoshiko Tatsumi, cea care, la venerabila vârstă de 88 de ani, dă lecţii culinare, dar şi sfaturi de filozofie şi de viaţă. Cursurile de gătit şi reţetele celebrelor supe preparate de Tatsumi adună în fiecare lună participanţi din întreaga lume, pentru că, dincolo de reţetele sale miraculoase ce au la bază ingrediente naturale, Tatsumi vorbeşte tuturor despre legătura indisolubilă dintre hrană, dragoste şi secretul unei vieţi lungi şi sănătoase. Filmul este realizat de regizorul şi scriitorul Atsunori Kawamura, autor a mai multor documentare în domeniul psihologiei, religiei, istoriei contemporane, protecţiei mediului etc. În 2013, ROUA CERULUI a primit aprecieri în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian şi a Festivalulului Internaţioanl de Film de la Varşovia.


Oameni frumosi, cu multa rabdare, recunoscatori tuturor surselor datatoare de hrana, plini de respect pentru orice forma de viata, iubitori de viata sub orice forma ar fi ea, cu multa grija pentru semeni.
Alta lume... civilizatie, cultura, educatie, gandire... toate atat de diferite de cultura europeana. 
Si totusi impartim aceeasi lume, noi la un capt, ei la celalalt...

O alegere buna intr-o seara de februarie. Yoshiko Tatsumi spunea ca la 80 de ani a fost suficient de inteleapta sa inteleaga o anume situatie din viata ei. Abia astept sa ajung si eu acolo... :) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu