miercuri, 30 aprilie 2014

Cei care privesc cerul

Am facut un calcul si viata unui american valoreaza cat viata a 80.000 de rwandezi. Acesta a fost raspunsul venit din partea autoritatilor internationale, atunci cand trupele ONU prezente in Rwuanda au cerut intariri, in timpul razboiului civil. Nu numai ca nu au primit intariri, dar trupele deja prezente acolo au fost retrase, ramanand un efectiv de doar circa 270 de soldati de la peste 1000, cati erau initial (sper ca am retinut bine cifrele).

Inca un film care ne pune pe ganduri atunci cand iesim din sala de cinema. Ne face sa ne gandim, sa ne punem intrebari, sa ne revoltam.

Cine nu l-a vazut inca, ar face bine sa il aiba pe lista. Watchers of the sky deschide mintea si ne face sa cunoastem lumea in care traim, oamenii printre care ne miscam. Ne poarta printre cele mai mari conflicte ale secolului trecut, ne face martori la procesele de la Nuremberg sau de la Haga, ne arata diferenta intre criminalitate si dreptate, apatie si pasiune. Filmul a fost inspirat din cartea "A Problem From Hell" a Samanthei Power, carte  onorata cu premiul Pulitzer.

To see / to read.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu